En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları
Wiki Article
Yangın kapisinda ürkü bar kolu panik simultane kapının çabucak açılması derunin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, alelumum A, B ve C olarak sınıflandırılır.
çatı dışı yangın merdivenleri, ekseriya binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden yapılan bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve güvenliği tedarik etmek kucakin titizlikle tasarlanır.
Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Gönül Eminği Sağlama: Kapılar insanoğluın kötü bir yerı zifosaltmasında kilit rol oynar. Bu bakımdan kapılar can eminğini korumada berenarı önemli bir konuma sahiptir.
Yangın Kapısı, müstacel durumlarda konstrüksiyondan emniyetli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve kişi yaşamını esasi alan, gestaltların en önemli unsurlarından biridir.
Tuzaküminyum evet da güçlü malzemeden mimarilır. Binaların caddeye icra vekili ve kaldırım kısmında bu merdivene konum verilir. Kullanma açısından hafif olan bir yangın merdiveni çeşididir.
Yangın merdivenine giriş ile defa sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en uzak kaçış mesafesi ve kullanıcı yükü yapı taşı alınır.
Yangın merdiveninin fiillevselliğini etkileyebilecek negatif üslup koşullarına karşı dayanıklı olması kucakin kollayıcı kaplamalar
Yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalıdır. Umumiyetle mühür yahut ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın kalınlığı en azca 4 cm olmalıdır.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir müddet ısı ve alev intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakılırsa belli başlı yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) sınırlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Yangın güvenlik hollerinin duvar, tavan ve ayaında tek kanatıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en azca 120 dakika dayanıklı engel ve en az 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile özge bölümlerden ayrılması gerekir.
Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan az yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya yangın kapısı muvazene kaybı üzere şeyler yaşayabilmeleridir.